Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2014 17:59 - Валцман Прасенко плаши България и другите от Запада до Флорида с ядрена бомба.Нека целият свят оцени степента на безотговорност на киевското ръководство.
Автор: ednavania Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1245 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 19.09.2014 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Превратаджията Валцман Прасенко плаши Запада със собствена ядрена бомба, следвайки иранският злокобен сценарий. Нека целият свят оцени степента на безотговорност на киевското ръководство.
   Защото невменяемият придурок Валцман Порошенко по време на посещението си във Вашингтон не получи обещание, че на Украйна ще бъдат предоставени американски оръжия...за самоубийство в масов мащаб.
image=image
Армията Украински Терористи и снес е в кървавите ръце на киевските превратаджии и евреи Турчинко, Яценко и Прасенко
----

        Порошенко по време на посещението си във Вашингтон не получи обещание, че на Украйна ще бъдат предоставени американски оръжия. Киев в отговор заговори за собствено ядрено оръжие.

Така например, ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна Валерий Гелетей наскоро заяви, че Киев ще бъде "принуден" да се върне към въпроса за преразглеждане на безядрения статут на страната, ако Западът не подкрепи усилията за "защита от Русия." От своя страна, партия "Свобода" миналото лято внесе във Върховната Рада законопроект за това, че Украйна може да се стане ядрена държава. Според експертите, Киев изнудва Запада, опитвайки се да получи от него военна подкрепа за своята политика в югоизточната част на страната. Но цената на ядрената Украйна е твърде висока за Запада, каза военният анализатор Леонид Ивашов:

- За да може Украйна да започне да създаването на своя атомна бомба, трябва да бъдат развалени редица международни споразумения. Първото е Лисабонския протокол, който определя статута на Украйна, Казахстан и Беларус като неядрени държави. От друга страна, Украйна сега е в тежко финансово и икономическо състояние. А за собствен ядрен потенциал трябва да се строят нови предприятия, да се провеждат научни изследвания, да се правят полигони за изпитания. Това не е по джоба на Украйна. Но американците разрешиха да бъде направено подобно изявление, може би, дори са подтикнали към това, за да бъде изнудена Европа, да прояви щедрост към Киев.

Изявленията на украинските политици по ядрените въпроси носят непрофесионален характер. Това е мнението на повечето анализатори. Украйна не разполага с мощности за обогатяване на уран и няма реактори, способни да произвеждат оръжеен плутоний. Въпреки че, страната има голям научно-технически потенциал, разработката на ядрено оръжие ще изисква огромни усилия и разходи, които страната просто не може да си позволи.

Позицията на международната общност по въпросите на неразпространението на ядрено оръжие беше много последователна в продължение на повече от 20 години, и няма причина това да се променя. Както посои един от експертите, в съвременния свят, трябва да си Северна Корея за да тръгнеш по този път. Може би си спомняте, че когато украинският президент Виктор Юшченко поиска да създаде в страната обогатяващи мощности за производство на ядрено гориво за АЕЦ, САЩ незабавно се противопоставиха на това. Със сигурност подобна реакция ще последва и този път. Мнение на политолога Павел Золотарьов:

- Сериозните хора на Запад разбират абсурдността на това твърдение, но не искат да злепоставят публично Киев. Най-вероятно, реакцията на изявленията на украинския министър на отбраната ще бъде зад кулисите, но тя ще бъде остра. Що се отнася до намеренията, е добре, че те се проявяват. Нека целият свят оцени степента на безотговорност на киевското ръководство.
image
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_09_19/Ukrajna-plashi-Zapada-s-jadrena-bomba-2115/







Гласувай:
11



1. bojinkata - Прасето може да говори всичко и п...
26.09.2014 15:01
Прасето може да говори всичко и прави всякакви престъпления защото зад гърба му е фашингтон!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ednavania
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 95483
Постинги: 40
Коментари: 66
Гласове: 633
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930